knee_osteoarth_intro01

 

Çfarë është osteoarthritis e gju?

Termi "gju osteoarthritis" i referohet degjenerimin dhe shkatërrimin progresiv të kërc kyçeve të përbashkët. Ajo është një çrregullim degjenerative, i cili, është përkeqësimit, në një normë ndryshëm për secilin pacient. Në përgjithësi, osteoarthritis tregon acarimin dhe remissions. Me kalimin e kohës, shpërthime janë më të shpeshta dhe më të forta, ndërsa intervalet e depresioneve zvogëluar gradualisht.


Çfarë është kërc përbashkët?

kërc kyçeve është një shtresë e hollë gome i indeve lidhës që mbulon sipërfaqet artikulimin e femurit, tibia dhe kupë. Prania e kërc bën sipërfaqet kyçeve të qetë dhe të butë, duke siguruar të qetë dhe pa dhimbje, një copë. Megjithatë, me moshën, kërc përbashkët fillon të degjeneruar. Humbet elasticitetin e tij dhe sturdiness dhe është e ndjeshme për plagë të lehta, të cilat janë të vështira për të shëruar.
lëndime të vazhdueshëm të vogla e kërc kyçeve gradualisht të çojë në shkatërrimin dhe për këtë arsye të operacionit të meta. ngrënë dëmtuar kërc kyçeve mund të zvogëlojë nuk fërkime midis sipërfaqeve të kyçeve, duke rezultuar në lëvizjen e përbashkët mund të jetë problematike dhe të dhimbshme. Degjenerim të dëmtuara nga shenjat e kyçeve kërc instaluar osteoarthritis. 

knee-replacement
Cilat janë simptomat e pacientëve me gju osteoarthritis?

Simptomë kryesor i osteoarthritis dhimbje. Në fazat e hershme të sëmundjes, pacientët përjetojnë dhimbje në gju e prekur pas aktiviteti p.sh. këmbë, ecje, përdorimin e shkallës dhe, në forma më të rënda të osteoarthritis, dhimbje ndodh në pushim. Përveç kësaj, pacientët mund të paraqesë
Çalim (ecje vështirësi)
ngurtësi (vështirësi lëvizjes) gju
paqëndrueshmëri
episode shpesh derdhura (edema-ënjtje e nyjave).


Si është diagnostikuar sëmundjen? 

Diagnostifikimi osteoarthritdas është klinik, që është i bazuar në historinë dhe ekzaminimin fizik të pacientëve dhe të konfirmohet nga kontrolli të thjeshtë radiografike. prova radiografike për osteoarthritis janë:  ngushtuar hapësirën e përbashkët  sipërfaqet anomali kyçeve  cysts  osteophytes deformimi i përbashkët. 

tka

Çfarë është trajtimi i osteoarthritis? 

Trajtimi i osteoarthritis e gju varet nga ashpërsia e simptomave, moshën dhe nivelin funksional të pacientëve. Në pacientët e rinj dhe në rastet e osteoarthritdas moderuar, trajtimi është konservatore (jo-kirurgjikale). Në përgjithësi, ajo është e rekomanduar: humbja ose peshe kontrollit aktivitetet e modifikimit painkillers zakonshme ushtrimi i butë, ose terapi fizike. Në të njëjtën kohë, ne mund të plotësoni në trajtimin konservativ duke zbatuar terapi pa gjak biologjike, të tilla si injeksion intraarticular (injeksion): acid Hyaluronic peshë të lartë molekulare kolagjenit injectable Kombinimi i trombociteve autolog (PRP) me acid Hyaluronic. 

Kur keni nevojë për kirurgji?

Në përgjithësi, trajtimi kirurgjik i oasteoarthritidas endeikneitai në pacientët mbi 60 me të moderuar të rënda osteoarthritis, si edhe, dhe në pacientët më të rinj me osteoarthritis avancuar (zakonisht artritit mesme, p.sh. traumatike, reumatoid, etj). Edhe kriteri për aplikimin e terapisë kirurgjike është intensiteti i simptomave të pacientit të tij / saj në kombinim me dështimin e terapisë konservatore. Si është operacioni? trajtimi kirurgjik është zgjidhja definitive e osteoarthritis dhe përfshin zbatimin e zëvendësimit të përgjithshëm gjurit. Nga operacioni cheiourgiki, kirurg ortopedik heq pjesët e dëmtuara të gju dhe zëvendësimin e tyre me proteza metalike (implantet). Qëllimet e arthroplasty totale janë të ngjashme në anatomi (formë dhe madhësi) dhe leitoutrgia gju normale, në mënyrë që pacienti mund të marrë një "ri" pothuajse iso gju me "normale". Për të kryer një operacion, zakonisht aplikohet anestezi kurrizore dhe të nevojshme disa ditët e hospitalizimit. Menjëherë pas operacionit (nga dita e parë pas operacionit), pacienti është pjesë e një programi rehabilitimi dhe ecën me ndihmën e një fizioterapisti, në përputhje me rekomandimet e ortopedike ndjekur. 


Sa jeta është zëvendësimi i përgjithshëm gju? 

Lifespan of arthroplasty varet nga faktorë që lidhen me pacientin (mosha, pesha, niveli i aktivitetit) dhe nga faktorë që lidhen me teknikë kirurgjikale (fiksim të mirë të protezave, i vendos ato në pozicionin e duhur, respektimin e indeve të buta të nyjeve). Në përgjithësi, gjithsej kirurgji zëvendësim gju është një shumë e lartë normat e suksesit dhe qëllimet zakonisht zgjasin për dekada të tëra. Sidomos sot kemi teknologji që të na lejojë për të zbatuar customized teknike për çdo gju arthritic veç e veç dhe për të siguruar pacientëve një jetesë shumë të mirë. 

εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος 1
εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος 4

Για επείγοντα περιστατικά       213 0331715 / 697 2023834