Ορθοπαιδικός Χειρουργός Κόλλιας Γεώργιος

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Κόλλιας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και την ειδίκευσή του στην Ορθοπαιδική Χειρουργική σε Ελλάδα και εξωτερικό, ίδρυσε το 2014 το Orthopaedic Spot, ένα σύγχρονο ορθοπαιδικό ιατρείο στη Βάρη, το οποίο λειτουργεί με βάση τα πρότυπα των αντίστοιχων ιατρείων του εξωτερικού.

Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση και την παρουσίαση εργασιών σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια, στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα ορθοπαιδικά περιοδικά και στη μετάφραση ξενόγλωσσων ορθοπαιδικών συγγραμμάτων στα ελληνικά.

Ο ορθοπαιδικός Κόλλιας Γεώργιος έχει εξειδικευθεί στην αρθροσκοπική χειρουργική των αθλητικών κακώσεων και στη χειρουργική του ώμου και του αγκώνα (Shoulder and Elbow Fellowships, Schulthess Klinik, Zurich – Swiss Olympic Medical Center, FIFA Medical Center of Excellence και St.John Hospital, Budapest) . Επιτελεί μια ευρεία γκάμα επεμβάσεων, με ιδιαίτερη ενασχόληση τις αρθροπλαστικές και τις αρθροσκοπήσεις μεγάλων αρθρώσεων (ισχίο, γόνατο, ώμος, αγκώνας). Είναι επιστημονικός συνεργάτης και χειρουργός των νοσοκομείων:

  • Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου
  • ΜΗΤΕΡΑ Γενική Κλινική, μέλος του Ομίλου Υγεία
  • Αθηναϊκή Κλινική
  • Mediterraneo Hospital
  • Euromedica Αθήναιον

Ειδίκευση

Ορθοπαιδική χειρουργική

Τραυματολογία, αθλητικές κακώσεις, αρθροπλαστικές, χειρουργική άνω άκρου και άκρας χειρός, χειρουργική ισχίου, γόνατος και άκρου ποδός, Παιδοορθοπαιδική, σπονδυλική στήλη

Ορθοπαιδική Χειρουργική – Τραυματολογία – Αθλητικές κακώσεις

…με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη χειρουργική του ώμου, του αγκώνα και του γόνατος.

Τίτλοι Σπουδών

2005 – Υγειονομικός αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας

Εισήχθη στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 1999, από όπου και αποφοίτησε το 2005.

2010 – Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, MSc

          Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Κόλλιας Γεώργιος είναι κάτοχος του τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών (Master of Science) «Διεθνής Ιατρική –  Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

2014 – Ορθοπαιδική Χειρουργική Τραυματολογία

Το 2014 κατόπιν επιτυχών εξετάσεων έλαβε τον τίτλο της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Τραυματολογίας και παράλληλα κέρδισε υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Τραυματολογίας (EFORT) για μετεκπαίδευση στο Νοσοκομείο Szent Janos, Budapest στη χειρουργική του ώμου και του αγκώνα.

2014 – Fellow of the European Board of Orthopaedics & Traumatology

Το 2014, κατόπιν επιτυχών πανευρωπαϊκών εξετάσεων, έλαβε τον τίτλο του Fellow of the European Board of Orthopaedics & Traumatology της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας (EFORT).

2014 – Μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών

Το 2014, κατόπιν επιτυχών εξετάσεων, έλαβε τον τίτλο του Μέλους του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών.

Προϋπηρεσία – Μετεκπαίδευση

2008

Εργάσθηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στο Β Τμήμα Γενικής Χειρουργικής του ΓΝΑ ΚΑΤ.

2009 έως το 2014

Εργάσθηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στην Πανεπιστημιακή Κλινική του ΓΝΑ ΚΑΤ, όπου και ειδικεύτηκε στους σημαντικότερους τομείς στην ορθοπαιδική χειρουργική (τραυματολογία, αθλητικές κακώσεις, αρθροπλαστικές, χειρουργική άνω άκρου και άκρας χειρός, χειρουργική ισχίου, γόνατος και άκρου ποδός, Παιδοορθοπαιδική, σπονδυλική στήλη).

2012

Διετέλεσε εκπαιδευτής νέων ιατρών σε τεχνικές μικροχειρουργικής στο εργαστήριο μικροχειρουργικής του ΓΝΑ ΚΑΤ.

2013 – Shoulder & Elbow Fellowship

Μετεκπαιδεύθηκε στο Νοσοκομείο Schulthess Klinik, Zurich – Swiss Medical Center, FIFA Medical Center of Excellence στη χειρουργική του άνω άκρου και ειδικότερα στις αθλητικές κακώσεις, στην τραυματολογία και στις αρθροπλαστικές του ώμου και του αγκώνα. Το νοσοκομείο Schulthess Klinik είναι το ιατρικό κέντρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FIFA) και αποτελεί ένα από τα κορυφαία κέντρα αθλητιατρικής παγκοσμίως. Eίναι πρωτοπόρο στην ορθοπαιδικη έρευνα και την εφαρμογή νέων χειρουργικών τεχνικών. Δείτε σχετικό σύνδεσμο εδώ.

2014 – Shoulder & Elbow Fellowship

Κέρδισε υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Τραυματολογίας (EFORT) για μετεκπαίδευση στο Νοσοκομείο Szent Janos, Budapest στη χειρουργική του ώμου και του αγκώνα. Το νοσοκομείο Szent Janos αποτελεί κέντρο αναφοράς όσον αφορά στη χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Γεώργιος Κόλλιας

Ορθοπαιδικός Χειρούργος
213 033 1715